Menu

KERASTASE – Elixir Ultime Oleo-Complexe Rose Millenaire


kerastase-elixir-ultime-oleo-complexe-rose-millenaire

Elixer Ultimate is een haarolielijn gemaakt door de specialisten en geliefd door de stilisten over de gehele wereld. Oleo-Complexe + Rose Millenaire is een olie voor fijn en gevoelig haar.

De belangrijkste werking is bescherming, dus het moet precies goed zijn voor de haarstyling.

Hoe werkt Elixer Ultime Rose Millenaire?

 • Beschermt haar tegen schadelijke factoren.
 • Voedt, versterkt en biedt vitaliteit.
 • Verzacht, maakt glad en zorgt voor glans.
 • Beschermt tegen uv-straling.
 • Voorziet van cellulaire vernieuwing van het haar.

Delicately Beautifying Scented Oil – samenstellingsanalyse

Kerastase Elixir Ultime Delicately Beautifying Scented Oil bestaat uit weinig kostbare plantaardige oliën. Echter, voordat we ze bereiken in de samenstelling, moeten we enkele andere stoffen doornemen. Als eerste is er het volatiel silicoon (Cyclopentasiloxane), iets verder nog een uit de lichte siliconen (Phenyl Trimethicone, Dimethicone), welke ook niet schadelijk zijn voor het haar. Helaas, de tweede plek is ingenomen door de schadelijke waterstofoxide alcohol (Alcohol Denat), wat een oorzaak kan zijn voor droogheid en ruwheid.

Het verdere deel van Elixer Ultime Oleo-Complexe Rose Millenaire is de oliecomplex. Als eerste is er maïsolie *Zeo Mays Olie), rijk aan EFA. Het volgende is het goed bekende arganolie (Argania Spinosa Olie) met sterke regenererende eigenschappen. Dan is er camelia-olie (Camellia Oleifera Seed Oil) en pracaxi zaadolie (Pentaclethra Macroloba Zaadolie), beide met intens hydraterende en voedende eigenschappen. De oliecollectie in de producten met wilde roosextract (Rosa Canine Bloemextract), welke is genoemd op het etiket en de functie van een natuurlijke uv-filter vervult.

Natuurlijke oliën in de samenstelling zijn vermeng met zachtmakers (Caprylic/Capric Triglyceride), die helaas een verstoppende werking hebben. Ergens aan het einde van de samenstelling zit nog een slechte alcohol (Benzyl Alcohol), die droogheid veroorzaakt. In Elixer Ultime Rose Millenaire vervult het de rol van parfum. Dit is de reden waarom de cosmetica een intense, irriterende geur van alcohol heeft. Gelukkig vervliegt het vrij snel.

Meer over het product…

Een violet verpakking in metallic tint bevat een solide, plastic flesje met een volume van 125 ml/4,2 oz. Een dergelijke hoeveelheid Kerastase Elixer Ultime Delicately Beautifying Scented Oil zal vrij lang meegaan. Vooral dat de haarolie een waterige consistentie heeft, zodat je er niet zoveel zorg aan hoeft te besteden. De doeltreffendheid wordt verhoogd door de pomp, welke echter niet geheel praktisch is als het gaat om waterige cosmetica zoals deze. Hier zou een verstuiver beter zijn.

De methode van gebruik is standaard voor Kerastase Oleo-Complexe Rose Millenaire. De olie kan worden aangebracht op droog en vochtig haar, voor of na het haarwassen. Het is het beste om het op de lengte aan te brengen vanaf het oor naar beneden.

VOORDELEN bij styling:

 • lichte siliconen met conditionerende eigenschappen
 • vier oliën en plantaardig extract
 • lichtgewicht formule met geweldige absorptie
 • voor fijn en gevoelig haar

NADELEN bij de styling:

 • grote hoeveelheid schadelijke alcoholen
 • onhandige dispenser
 • irriterende geur van alcohol
 • kan allergiën op de hoofdhuid uitlokken