Menu

DOVE – Nourishing Oil Care Detangler Spray with Nutri-Oils


dove-nourishing-oil-care-detangler-spray-with-nutri-oilsBifase haarconditioner in spray, DOVE – Nourishing Oil Care is de eerste cosmetica van dit soort met een olie-achtige formule met een dubbele werking. De cosmetica combineert Vezel Actieve Technology die diep in de haarstructuur penetreert en Micro Hydratatie Serum met oppervlakkige, conditionerende werking.

Deze haarolie is gemaakt voor de milde haarverzorging.

Hoe werkt Dove Nourishing Oil Care?

 • Voedt en herstelt de haarstructuur.
 • Maakt glad en zacht.
 • Maakt kammen gemakkelijker, zelfs voor dik haar.
 • Beschermt het haar tegen schadelijke factoren.

Nourishing Oil Care Detangler Spray – samenstellingsanalyse

Dove Detangler Spray is gebaseerd op water (Aqua). Het is beter dan alcohol, maar veel beter zou een verzachtend middel of bevochtiger zijn. Net na het water zijn er een paar schadelijke siliconen (Cyclopentasiloxaan, Fenyl Trimethicon, Dimethicone) – een vluchtige en twee gemakkelijk te verwijderen met een milde shampoo. Na de siliconen vind je glycerine, oftewel een van de goede alcoholen met hydraterende eigenschappen.

Nourishing Oil Care bevat ook weinig waardevolle oliën. Als eerste is er zoete amandelolie (Prunus Amygdalus Dulcis Olie), wat de processen in het haar verbetert. De tweede is arganolie (Argania Spinosa Pitolie), over de hele wereld gewaardeerd voor een doeltreffende regeneratie en herstel. De derde is kokosolie (Cocos Nucifera Olie), die problematisch kan zijn op hoog poreus haar door de verzadiging.

Oliën worden gevolgd door nog een reeks kunstmatige supplementen, zoals disaccharide voor geurbehoud (Trehalose ), bevochtiger (Gluconolactone) met antioxidanteigenschappen, zuur voor pH-stabilisatie (Adipinezuur), reinigingsmiddel (Sodiumsulfaat), nog een silicoon (PEG/PPG-18/18 Dimethicone) dat in water oplost en een zwaar silicoon (Polyquaternium-16) met een neiging tot overmatige opbouw. Er zijn ook tal van conserveringsmiddelen (Natriumchloride, Dinatrium-EDTA, DMDM-hydantoïne, Iodopropynylbutylcarbamaat), welke worden voorgegaan door een uv-filter (Benzofenon-4) en een goede alcohol (Butyleenglycool).

Aan het einde van de samenstelling stonden zes geurstoffen (Alfa-Isomethyl Ionon, Butylfenyl Methylpropionale, Hexyl Kaneel, Hydroxycitronellale, Limonene, Linalool) in de lijst van mogelijk sensibiliserende stoffen. Deze zijn verantwoordelijk voor een aangename, zeepachtige geur die doet denken aan de hoogwaardige cosmetica. De romige aroma van Dove Nourishing Oil Care blijft op het haar.

Meer over de cosmetica…

Dove Nourishing OIl Care is in feite een haarconditioner in een spray, omdat de inhoud van de oliën veel minder is dan andere stoffen. In het plastic flesje met 200 ml/6,8 oz volume zit een bi-fase cosmetica. Na het schudden combineert de romige bovenlaag met het doorzichtige eronder. Het gehele ding is waterig en wordt goed door het haar geabsorbeerd. De grote volume en handige sprayvorm hebben een gunstige impact op de doeltreffendheid van haarolie.

Nourishing Oil Care Detangler Spray moet worden geschud voor gebruik, zodat beide lagen mengen. Op deze manier wordt een mist gecreëerd die op droog of vochtig haar wordt gesprayed, ook zonder het wassen van het haar.

VOORDELEN bij styling:

 • bifase formule van de mist
 • drie natuurlijke plantaardige oliën
 • hydraterend glycerine en uv-filter
 • zeer aangename, zeepachtige geur
 • grote volume en handige verstuiver
 • voor droog en vochtig haar

NADELEN bij de styling:

 • het voordeel van kunstmatige ingrediënten over de oliën
 • te veel siliconen, ook zware
 • conserveringsmiddelen en geurstoffen