Menu

DAVINES – OI OIL with Roucou Oil, Absolute Beautifying Potion


davines-oi-oil-with-roucou-oilDavines OI OIL is een complete cosmetica verrijkt met Roucou-olie. Het is geschikt voor alle haartypes. Deze olie kan worden gebruikt als haarverzorgingsolie, maar werkt beter als stylingcosmetica.

Absolute Beautifying Potion is een universeel antwoord van Davines voor alle behoeftes van het haar. Exclusief voor haarsalons.

Hoe werkt Davines haarolie?

 • Het creëert een beschermlaag op het haar.
 • Beschermt de haarstructuur tegen schade.
 • Maakt kammen gemakkelijker en disciplineert het haar.
 • Maakt glad, biedt zachtheid en glans.
 • Verkort de droogtijd zichtbaar.

Davines OI OIL – samenstellingsanalyse

Absolute Beautifying Potion samenstelling begint met vluchtig silicoon (Cyclopentasiloxane), die snel verdampt zonder schade aan te brengen aan het haar. Iets verder zit nog een vluchtig silicoon (Cyclohexasiloxane), die wordt voorafgegaan door twee milde siliconenoiliën, die kunnen worden verwijderd met een milde shampoo (Disiloxane, Dimethiconol). Net voor de geurstoffen zit een aanvullende uv-filter (Ethylhexyl Methoxycinnamate). Alle ingrediënten zijn waarschijnlijk ongewenst als het gaat om haarverzorgingsproducten, echter, in het geval van styling zijn ze essentieel. Siliconen en filters beschermen het haar tegen schade en conditioneert het.

Net na de geurstoffen wordt het wat interessanter als het gaat om natuurlijke ingrediënten. De positie in de samenstelling betekent dat in Davines OI OIL deze bijzondere stoffen spoorelementen zijn. De cosmetica bevat een antioxidant in de vorm van vitamine E (Tocopherol). Het volgende is zonnebloemzaadolie (Helianthus Annuus Zaadolie)), dat het haar voedt en essentiële vitamines en mineralen biedt. Davines heeft zijn producten ook verrijkt met annatto-olie (Bixa Orellana Olie), zoals een andere antioxidant en buriti-olie (Mauritia Flexuosa Olie) verkregen uit de Amazonepalm die hydrateert en verouderingsprocessen tegengaat.

De samenstelling eindigt met vijf geurstoffen (Citronellol, Geraniol, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene), welke verantwoordelijk zijn voor een zeer zware en irritante geur. Het is moeilijk om de vinger te leggen op de aroma, maar het lijkt een beetje op de geur van goedkope parfum. Echter, belangrijker is dat het een poosje achterblijft op het haar na de styling.

Meer over de cosmetica…

Davines OI OIL Aboslute Beautifying Potion is een kleine haarolie. Het heeft een volume van 50 ml/1,7 oz, wat een indicatie kan zijn van een kort avontuur met deze olie. Gelukkig is het product uitgerust in een plastic, doorzichtig flesje met een zwarte pomp. Daarom is het gemakkelijker de juiste hoeveelheid kleurloos OI OIL aan te brengen op het haar. Het product is niet dik, dus doseer een minimale hoeveelheid van de cosmetica om de doeltreffendheid van Absolute Beautifying Potion te verbeteren.

De methode van gebruik is heel eenvoudig. En dat moet een stylingolie ook zijn, slechts 2-3 druppels Davines OI OIL is genoeg. Het wordt verdeeld over de gehele haarlengte en op de haarpuntjes (ook droog).

VOORDELEN bij styling:

 • mix van lichte siliconen oliën
 • drie natuurlijke oliën in de samenstelling
 • aanvullende uv-filter met beschermende werking
 • handige pomp voor gemakkelijk aanbrengen
 • leave-in haarolie

NADELEN bij de styling:

 • zware en irriterende aroma
 • klein volume
 • voordeel van andere ingrediënten over de oliën