Menu

SCHWARZKOPF – Essence Ultime Crystal Shine Finishing Oil


schwarzkopf-essence-ultime-crystal-shine-finishing-oil

Crystal Shine Finishing Oil is een haarolie van Schwarzkopf, dat was ontwikkeld samen met Claudia Schiffer. Deze kleine cosmetica is gemaakt voor normaal en mat haar.

Essence Ultime is een op siliconen en olie gebaseerd serum, wat zich meer focust op het beiden van een diamantglansafwerking voor de haarstijl dan op haarverzorging.

Hoe werkt Essence Ultime Crystal Shine haarolie?

 • Zorgt voor prachtige glans.
 • Geeft discipline aan het haar.
 • Beschermt tegen hoge temperaturen.

Crystal Shine Finishing Oil – samenstellingsanalyse

Het kan lijken dat een kleine roze olie van Schwarzkopf ons niet zal verrukken met de samenstelling. Echter, het is niet zo slecht als we er eens beter naar kijken. Eerst zijn er twee lichte siliconen (Cyclomethicon, Dimethiconol) – een vluchtige en een die gemakkelijk vervliegt uit het haar en de andere is gemakkelijk uit te spoelen met een milde shampoo. Deze zijn niet schadelijk voor het haar. In de juiste hoeveelheid kan het het haar voorzien van de bescherming op het oppervlak en niet de poriën verstoppen.

Helaas zit er in de samenstelling van Crystal Shine Finishing Oil slechts een natuurlijke olie – abrikozenpitolie (Prunus Armeniaca Pitolie). Het is een onschatbare bron van vitamine B17, wat verantwoordelijk is voor haarregeneratie en celvernieuwing. Net na de olie is een aanvullende uv-filter (Octocryleen) geplaatst, dat het haar beschermt tegen schadelijke straling. Dit is waar de lijst van actieve stoffen eindigt in dit product. De samenstelling is kort maar volledig.

Voor de sterke, zoete en misselijkmakende geur van haarolie in Essence Ultime Lijn zijn zeven kunstmatige geurstoffen verantwoordelijk (Hexyl Cinnamal, Linalool, Limonene, Benzylsalicylaat, Alpha-Isomethylionon, Geraniol, Citronellol). Veel mensen vinden het misschien wel lekker. Maar het gaat niet lang mee op het haar.

Meer over de cosmetica…

Roze haarolie voor styling, Crystal Shine Finishing Oil heeft inderdaad een stro-kleur. De kleur die je als eerste ziet is het effect van het gebruik van een flesje gemaakt van roze plastic. Het flesje heeft een volume van 75 ml/2,5 oz met mediumdikte. De formule van het product wordt goed geabsorbeerd, maar is niet zo licht als soortgelijke producten. De olie heeft een vettige textuur, dus in grotere hoeveelheden kan het het haar bezwaren.

De fabrikant raadt aan om Schwarzkopf Essence Ultime Crystal Shine Finishing Oil op een van drie manieren te gebruiken. In een kleine hoeveelheid voor het haar wassen, na het haar wassen of om de styling af te werken.

VOORDELEN bij styling:

 • kostbare olie in de samenstelling
 • combinatie van lichte siliconen
 • aanvullende uv-filter
 • voor gebruik voor en na het haar wassen
 • lichte, olie-achtige formule

NADELEN bij de styling:

 • intense, zoete, verstikkende geur
 • slechts één olie in de samenstelling
 • klein volume
 • onnodige kunstmatige aroma’s