Menu

MACADAMIA Professional – Endless Summer Sun Shield Dry Oil Veil


macadamia-professional-endless-summer-sun-shield-dry-oil-veil

Endless Summer is een beschermende mist voor het haar, gemaakt op basis van het exclusieve complex pro olie van het merk Macadamia. De taak van deze haarolie is het bieden van een beschermend schild, vooral in de zomer.

Het zal het haar beschermen terwijl zij het meest worden blootgesteld aan schadelijke factoren, zoals uv-straling, droge licht of zoutwater.

Hoe werkt Macadamia Endless Summer haarolie?

 • Beschermt tegen uv-straling.
 • Voedt en hydrateert het haar van binnenuit.
 • Minimaliseert het risico op schade.
 • Voorziet het haar van glans en gladheid.
 • Voorkomt dat het haar een matte kleur krijgt.

Sun Shield Dry Oil Veil – samenstellingsanalyse

Over de samenstelling van Macadamia Sun Shield Dry Oil Veil kan niet veel goeds worden gezegd. Het belangrijkste ingrediënt is puur ethanol, oftewel een van de meest schadelijke stoffen voor het haar, die behoort tot de groep van alcoholen met een korte keten. Als er minder van deze alcohol in de haarolie zat, zou er geen probleem zijn. Echter, de alcoholbasis maakt deze cosmetica mogelijk uitdrogend, allergie-uitlokkend en irriterend. Gelukkig is het lichte silicoon (Cyclopentasiloxaan) verder in de samenstelling vluchtig en volledig ongevaarlijk.

Macadamia Endless Summer Hair Oil bestaat uit vijf natuurlijke oliën. Als eerste is er zonnebloemolie (Helianthus Annuus Zaadolie), dat helpt om het water in het haar te behouden. Net daarna komst baobabolie (Adansonia Digitata Zaadolie), met onvervangbare beschermende werking. De derde is avocado-olie (Persea Gratissima-olie) met hydraterende eigenschappen, vervolgens is er macadamia-olie (Macadamia Integrifolia Zaadolie), en arganolie (Argania Spinosa Pit Zaad Olie) met geweldige herstellende en voedende eigenschappen.

Helaas eindigt de samenstelling van de olie hier niet. Net na de oliën is nog een schadelijke alcohol (T-Butyl Alcohol), vergezeld door de goede alcohol (Propanediol) met hydraterende eigenschappen. Het merk verrijkt zijn producten met uv-filter (Ethylhexyl Methoxycinnamaat ). Er zijn ook conserveringsmiddelen (Quaternium-95, BHT), uiteraard.

De overmatige alcoholgeur en de niet zo aangename geur van Macadamia Professional Endless Summer Sun Shield Dry Oil Veil is een effect van het mengen van zes kunstmatige geurstoffen (Butylene Glycol, Linalool, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Citronellol). De aroma lijkt op de geur van snoep, gecombineerd met alcohol, maar het mooie is dat het vrij snel vervliegt.

Meer over de cosmetica…

Haarolie in de vorm van een mist van Macadamia is 125 ml/4,2 oz is een kleurloze, waterige en snel drogende cosmetica. Dit product is beschikbaar in een blauw-geel plastic flesje met verstuiver. De sprayvorm is bedoeld om de applicatie van de waterige formule gemakkelijker te maken, maar het verbetert ook de doeltreffendheid. Geen grotere hoeveelheid van het product is nodig om het haar te voorzien van een volledige bescherming. In grote hoeveelheden kan deze olie schade aanbrengen, wat zijn oorsprong heeft in de samenstelling.

Gebruik van haarolie Macadamia Endless Summer is eenvoudig. Spray gewoon op droog of vochtig haar met een kleine hoeveelheid mist voordat je het haar blootstelt aan de zon of styling.

VOORDELEN bij styling:

 • vijf natuurlijke plantaardige oliën
 • lichte siliconen en aanvullende uv-filter
 • waterige formule met een geweldige absorptie
 • handig flesje en verstuiver
 • voor droog en vochtig haar

NADELEN bij de styling:

 • veel schadelijke alcoholen
 • puur ethanol als basis
 • overbodige conserveermiddelen en geurstoffen
 • irriterende, sterke alcoholgeur
 • kan een allergie uitlokken, irriteren of droogheid veroorzaken